Testirajte brzinu svog pristupa Internetu

Da li ste sigurni kojom brzinom se učitavaju sajtovi koje posećujete? Internet provajder nam omogućava pristup Internetu brzinom koja je definisana paketom usluga koju plaćamo. Ali, da li je ta brzina konstantna? Na brzinu učitavanja stranica utiče mnogo toga. Naravno da brzina naše Internet konekcije u najvećoj meri diktira vreme potrebno da se sajt koji gledamo u potpunosti učita, ali na konačnu brzinu prikaza celokupnog sadžaja sajta utiče i brzina našeg računara, kao i opterećenost Internet protoka softverima koji u pozadini, često bez našeg znanja pristupaju Interentu i vrše svoj update ili komuniciraju sa matičnim sajtom svog proizvođača.
Jadnostavan test za proveru brzine pristupa Internetu možete izvršiti i na ovoj stranici. Dovoljno je da kliknete na dugme “Start speed test” i sačekate da se ispiše brzina Vaše konekcije. Naravno, rezultat se ne može smatrati baš 100% pouzdan, ali ovaj test brzine pristupa Internetu ipak će Vam dati približne podatke o brzini Vaše Internet veze.


.

Jedan komentar

  1. Pre nekliko dana sam sa 5Mb/s od Telekoma tražio povećanje na 10Mb/s. Nekoliko puta dnevno proveravam brzinu i ne prebacim 4.98Mb/s a upload je o,995 najviše. Gde je kvaka? Od kako sam, kao,povečao brzinu fiksni telefon zazvoni jednom i gotovo se ne može razgovarai od šuštanja i eha.

Napiši komentar